راجع به اینفلوئنسر مارکتینگ و کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خیلی می‌شود صحبت کرد. قصد دارم در این مقاله راجع‌به این صحبت کنم که چطور می‌توانیم یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق‌تری را داشته باشیم. فقط می‌خواهیم در این مقاله به نکات خیلی کوچک اما مهمی اشاره کنم که می‌تواند خیلی خیلی کمک کند.

این مقاله را برای این دلیل ننوشتیم که بگوییم با اینفلوئنسر های بزرگ کار نکنید، نه، اگر قرار است بودجه‌ی زیادی داشته باشیم حتما با چندتا اینفلوئنسر مطرح کار می‌کنیم و در کنارش چندین اینفلوئنسر کوچک هم بگذاریم. اگر قرار است که با یک بودجه‌ی کمی شروع کنیم و حتی اولین بارمان است که می‌خواهیم کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ داشته باشیم ترجیح این است که با یک یا چند اینفلوئنسر کوچک خوب کار کنیم. با همین شناسه‌هایی که به شما گفتم.

محتوای کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

مورد بعدی به محتوای شما در کمپین برمی‌گردد. یک زمانی هست که شما می‌آیید با یک ینفلوئنسر صحبت می‌کنید و می‌گویید که تبلیغ برند من را انجام بده. و او می‌رود با توجه به شناخت کمی که از برند شما دارد یک محتوایی آماده می‌کند و آن را در پیجش انشار می‌کند. معمولا اینطور کارها، این روند خیلی روند مشخصی نیست و ممکن است به برند شما خیلی لطمه بزند. به‌خاطر اینکه آن ینفلوئنسر خیلی برند شما را نمی‌شناسد فقط مخاطبان خودش را می‌شناسد. لحنش یک لحن مشخصی است، محتوایش یک محتوای مشخصی است و فقط می‌آید مشخصات کلی برند شما را تبلیغ می‌کند. در واقع این نمی‌تواند خیلی برای شما اثربخش باشد.

چگونه در تبلیغات اینفلوئنسری به درآمد بالا برسیم اینفلوئنسر, اینفلوئنسر مارکتینگ, کمپین موفق

اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه است؟ و قدم مهم برای موفقیت در کمپین

نکته‌ بعدی موردی است که شما می‌خواهید اینفلوئنسر مارکتینگ کنید. تیم Marketing شما کاملا سناریواش را می‌چیند. یعنی تمام بررسی موجود را انجام می‌دهد، که محتوا این موضوع باید توسط این شخص تولید بشود یا مثلا یک ویدیوی یک دقیقه‌ای هست، باید در این لوکیشن باشد، و دیگر مواردی که می‌توان آن هارا بخش‌بندی کرد را به اینفلوئنسر قرار می‌دهید.

مشکلی که به‌وجود می‌آید این است معمولا آن اینفلوئنسر از چیزی که شما آماده کرده‌اید تبعیت نمی‌کند. اگر هم تبعیت کند باز هم این نوع کار خیلی نمی‌تواند برای شما اثربخش باشد. از این جهت که آن اینفلوئنسر بهتر از هرکسی مخاطب‌هایش را می‌شناسد و اگر بیاید طور دیگری عمل کند که شما دل‌تان می‌خواهد مخاطب‌ها خیلی موافقش نیستند و خیلی از این پیج و پست خوشحال نمی‌شوند. پس این نوع روند هم نمی‌تواند خیلی موفق عمل کند.

روند سوم:

روندی است که شما در آن یک سناریوی کلی درآورده‌اید، هدف‌تان را می‌گویید، آن مسیجی را که می‌خواهید بدهید را می‌گویید، راجع‌به برندتان به‌صورت مفصل با آن آدم صحبت می‌کنید، محصول یا سرویس‌تان و همه چیز را می‌گویید و آن آدم یک شناختی نسبت به برند شما پیدا می‌کند. یک سناریوی کلی هم درمی‌آوریم از اینکه قرار است این تبلیغ به کدام سمت برود.

سناریو باید کاملا خیلی کلی باشد. و بعد نظر آن اینفلوئنسر را راجع‌به این سناریو می‌خواهید. می‌نشینید با هم یک‌سری جلسات می‌گذارید. تیم شما و آن اینفلوئنسر و به یک‌سری نتایج خوب می‌رسید. این باعث می‌شود که آن آدم هم بیاید ایده‌های خودش را بدهد. شما هم برندتان را مطرح کرده‌اید، خط قرمز‌هایتان را گفتید، چهارچوب‌ کلی کار را نشانش داده‌اید، و اجازه دهید تا اینفلوئنسر هم چهارچوب‌های خودش را بیان کند، خط قرمز‌های خودش را بگوید که در صورت راعیت این موارد می‌توانید روی هم یک کمپین موفقی باشد از این جهت که آن اینفلوئنسر شناخت پیدا کرده و شما هم آن اینفلوئنسر را بیشتر شناختید.

این نوع سوم که راجع‌به آن صحبت کردیم می‌تواند بهترین مدلی باشد که شما می‌توانید با یک اینفلوئنسر کار کنید تا یک کمپین اثربخشی داشته باشید.

جهت اینفلوئنسری (Influencer) در ایران

دوستان عزیزم همان‌‌طور که می‌دانید اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران بیشتر سمت اینستاگرام است. افراد تاثیرگذار زیادی هستند که در اینستاگرام فعالیت می‌کنند و ما می‌توانیم از پیج آن‌ها برای برند خودمان بهره بگیریم و بتوانیم درواقع یک کمپین خوبی را در پیج این اشخاص رقم بزنیم.

چگونگی انتخاب اینفلوئنسر مناسب

اولین نکته‌ای که در اینفلوئنسر مارکتینگ باید به آن دقت کنیم انتخاب اینفلوئنسر است. خیلی از مواقع ما دقیقا نمی‌دانیم که باید سراغ کدام اینفلوئنسر برویم و فکر می‌کنیم اگر یک اینفلوئنسر، فالوور های زیادی دارد و خیلی اینگیجمنت بالایی دارد پس می‌تواند اینفلوئنسر خیلی خوبی برای برند ما باشد. جریان از این قرار است که واقعا اینطور نیست. ما باید چندتا نکته‌ مهم را بررسی کنیم.

  • دقت به حوضه کاری اینفلوونسر
  • ما باید ببینیم که حوزه‌ کاری آن اینفلوونسر چی است.
  • چه پست‌هایی منتشر می‌کند.
  • مخاطب هدفش چه کسانی هستند.
  • چقدر به برند ما مرتبط هستند.
  • تا به الان چه تبلیغ‌هایی انجام داده.
  • تا به الان چه کمپین‌هایی را جلو برده است.
  • آن کمپین‌ها چقدر به برند ما نزدیک بوده.

این سوال‌هایی است که باید از خودتان بپرسید و بیایید بررسی کنید.

پس در مرحله اول، اینفلوئنسرهای مختلف را می‌شناسم، به سراغ آن‌ها می‌روم، قبل از اینکه اصلا بخواهم با آن‌ها صحبت کنم چند روز آن‌ها را زیر نظر می‌گیرم، پیج و پست‌هایشان را بررسی می‌کنم، اگر آن اینفلوئنسر یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ به راه انداخت، حتما می‌روم آن پست را نگاه می‌کنم و نتایج بدست آمده از آن کمپین را بررسی میکنیم.

همان کمپین را روز‌های پس از برگذاری بازخوردهایش بررسی میکنیم، کامنت‌هایش را می‌خوانم، ببینم چقدر اینگیجمنت داشته و بعد کامنت‌های پست‌های دیگرش را می‌خوانیم، و کاملا یک حسی پیدا می‌کنم که این Influencer چقدر می‌تواند برای من مفید باشد، چقدر می‌تواند برای برند من مثمرثمر باشد.

اینفلوئنسر های کوچک (Micro Influencer)، و دلیل موفقیت کمپین های آن ها نسب به دیگر اینفلوئنسر ها

در آمارها نشان داده شده، بیشتر کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ موفق چه در ایران و چه در جهان از اینفلوئنسر های کوچک هستند. اگر بخواهم یک تعریف کلی از اینفلوئنسر های کوچک به شما بدهم درواقع اینفلوئنسر های کوچک اسم‌شان رویشان است، اینفلوئنسرها و افراد تاثیرگذاری که تعداد فالوور کمی دارند و در یک حوزه‌ی کوچک مشخصی درحال کار کردن هستند. یعنی یک پیجی که 50K فالو دارد، یک فردی که 50K فالو دارد و یک Micro Influencer محسوب می‌شود می‌تواند برای برند شما بهتر عمل کند. به چند دلیل مهم. یکی اینکه اولا از لحاظ بودجه‌ای می‌تواند برای شما هزینه‌ی کمی داشته باشد و شما می‌توانید با تعداد اینفلوئنسر های کوچک بیشتری کار کنید و این خودش دوباره یک مزیت است.

دومین نکته‌ای که مطرح است این است که اینفلوئنسر های کوچک ها معمولا به مراتب تعداد تبلیغات کمتری نسبت‌ به اینفلوئنسر های بزرگ دارند. و معمولا کمپین‌های خاصی را تبلیغ می‌کنند. و این نکته‌ خیلی مهمی است به‌خاطر اینکه برای برند شما خیلی وقت می‌گذارند. یعنی اگر قرار باشد مثلا هر ماه یک تبلیغی را انجام بدهند روی آن بیشتر وقت می‌گذارند به‌خاطر اینکه Micro Influencer هستند، افرادی کمتری در پیج آن‌ها هستند و دنبال پست‌های باکیفیتی هستند.

اما اگر یک اینفلوئنسر بزرگی باشد که بیش از 100K، 200K فالو داشته باشد، وقتی که شما سراغش می‌روید احتمالا هم هزینه‌اش خیلی بالا است و هم نمی‌توانید با آن کار کنید به‌خاطر اینکه زمان زیادی ندارد مثلا تایمی که به شما می‌دهد برای دو هفته‌ی دیگر است و اینکه کمی شاید کار کردن با آن سخت‌تر باشد. ولی کار کردن با اینفلوئنسر های کوچک ها نه‌تنها آسان‌تر است بلکه زمان بهتری را روی کار شما می‌گذارند و شما می‌توانید نتیجه‌ی بهتری بگیرید.

چگونه در تبلیغات اینفلوئنسری به درآمد بالا برسیم اینفلوئنسر, اینفلوئنسر مارکتینگ, کمپین موفق

مواردی که قبل از انتشار پست باید انجام دهید

حالا فرض کنید که سناریو و محتوا آماده می‌شود و آن اینفلوئنسرکارش را انجام داده. حتما سعی کنید قبل از انتشار پست، شما آن را ببینید.

بررسی‌اش کنید. شاید نیاز باشد که پست یک تصحیحی بخورد. اگر مثلا کپشن خاصی را می‌خواهید حتما این کپشن را با آن اینفلوئنسر در میان بگذارید. اگر هشتگ‌های خاصی را می‌خواهید حتما با آن در میان بگذارید. چون معمولا اینفلوئنسر ها خیلی در باب هشتگ نیستند، نمی‌دانند دقیقا چی را انتخاب کنند.

یک‌سری از هشتگ‌ها را خودشان می‌زنند ولی اولا ممکن است که شما هشتگ برند داشته باشید، دوما خودتان از یک‌سری از هشتگ‌ها فیدبک‌های خوبی گرفته باشید چون کارتان Marketing است و این هشتگ‌ها را با آن آدم در میان بگذارید که در این پست آن را به کار ببرد. پس زمانی که کپشن‌اش و هشتگ‌ها آماده شد، و محتوا بررسی شده و همه چیز آماده‌ انشار کردن است.

زمان ارسال پست

اگر بخواهیم خیلی کلی بگوییم خیلی خوب است که آن پست معمولا ساعت 9 شب به بعد انتشار بشود. چون معمولا مخاطب‌های بیشتری آن را می‌بینند.

این را هم می‌توانید در قالب یک توصیه به آن اینفلوئنسر داشته باشید. خیلی سعی نکنید که برای آن‌ها چهارچوب تعیین کنید، چون معمولا اینفلوئنسر ها موافقش نیستند.

اتفاق پس از انتشار

حالا که زمان ارسال پست هم مشخص شد. وقتی پست ارسال می‌شود از اینجا به بعد بازی دیگر سمت شما است. و متاسفانه مشکلی که صورت می‌گیرد این است که برندها اینجا دیگر رها می‌شوند یعنی بیخیال پیج می‌شوند و کاملا منتظر این هستند که چه اتفاقی برای آن‌ها می‌افتد. اولا این را بگویم که خیلی منتظر معجزه نباشید. فکر نکنید که اگر یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در یک پیج 100k راه‌اندازی کردید پس قرار است که تا آخر شب برای شما هزارتا فالوور بیاید، نه معمولا چنین اتفاقی نمی‌افتد. ولی کاری که شما می‌توانید انجام بدهید چیست؟

این است که بیایید روی پروموشن آن پست وقت بگذارید و کار کنید. دوستان، من راجع‌به الگوریتم‌های اینستاگرام در فایل‌های صوتی قبلی خیلی صحبت کردم. یک نکته‌ای که خیلی مهم است این است که اگر پست انتشار شد در لحظات اول و در یک ساعت اول بیشتر دیده بشود.

و همچنین بهتر است شما سراغ‌ پیج‌هایی که پیج اینفلوئنسر نیستند هم بروید. درواقع یک پیج‌های محبوبی هستند، یک‌سری محتوایی دارند تولید می‌کنند که خیلی به بیزینس شما ربط دارد، با آن‌ها در ارتباط شوید. و کار تبلیغاتی کنید. می‌گویید آن پستی که درواقع در این پیج اینفلوئنسر انتشار یافته را استوری کند. وقتی استوری شود باعث می‌شود که کاربرها بیایند و آن پست را ببینند.

یعنی کاربرهای بیشتری علاوه‌بر فالوورهای آن اینفلوئنسر این پست را ببینند. این خیلی می‌تواند به شما کمک کند. در اکسپلور اینستاگرام هم بروید، و بیشتر دیده شوید، و هزینه‌ای که شما برای آن کردید به مراتب می‌تواند خیلی منطقی‌تر باشد.

.برای مطالعه بیشتر در این زمینه مقاله الگوریتم 2019 اینستاگرام و چگونگی رفتن به صفحه اکسپلور را می‌توانید مطالعه کنید

تعامل با افراد در پست اینفلوئنسر و پست خودتان

مورد بعدی بحث تعامل شما با افرادیی است که در پست شما کامنت می‌گذارند، خیلی مهم است که شما به آن کامنت‌ها جواب بدهید، مخصوصا این که راجع‌به برند شما صحبت شود.

خیلی از مواقع دیده می‌شود که شما منشن می‌کنید، یعنی درواقع پستی که در پیج اینفلوئنسر انتشار می‌شود با این که آیدی شما در زیر پست قرار دارد، ولی خیلی‌ها همانجا سوال‌شان را می‌پرسند. خیلی لازم است که شما به‌عنوان یک پیجی که درواقع پیج هدف هستید جواب کامنت‌ها را کامل بدهید و دعوت‌شان کنید به این که بیایند پیج شما را ببینند.

و انجام این مورد می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد، که معمولا من کم این اتفاق را دیدم. هزینه‌های زیادی برای اینفلوئنسر مارکتینگ می‌شود ولی کار تحلیل و تعامل با مخاطب‌ها خیلی کم صورت می‌گیرد. ولی وقتی بیایید به کامنت‌ها جواب بدهید، افراد را دعوت کنید و خودتان پایین همان پست فعال باشید می‌تواند خیلی به جذابیت پست کمک کند. می‌توانید از خود اینفلوئنسر هم بخواهید که آن پست را در همان لحظه استوری کند. اگر مایل بود. اگر هزینه‌ی دیگری هم برای آن می‌خواست به‌نظرم می‌ارزد که این کار را انجام بدهید. اگر نیاز هست می‌توانید این کار را بکنید به‌خاطر اینکه پست‌تان بیشتر دیده بشود.

چگونه در تبلیغات اینفلوئنسری به درآمد بالا برسیم اینفلوئنسر, اینفلوئنسر مارکتینگ, کمپین موفق

ویروسی کردن پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی

یک‌سری مباحث روان‌شناسی وجود دارد که افراد به چه چیزهایی بیشتر علاقه دارند و یک نکته‌ای که وجود دارد این است که ویروسی کردن‌ها معمولا در دنیا به این‌ صورت است که شما خودتان حتما باید یک پروموشنی روی آن داشته باشید، حتما روی آن کار کنید تا ویروسی بشود.

شاید بگویم از هر 100 کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ که خودش دارد کار می‌کند یکی‌اش خود به‌خود ویروسی بشود و بیشتر دیده بشود. وگرنه معمولا این اتفاق نمی‌افتد.

تحلیل پست

نکته‌ بعدی که درواقع در آخر کارمان خیلی مهم است بحث این است شما تحلیل کنید چقدر آن پست دیده شده است، چقدر لایک و کامنت داشته، چقدر در مجموع اینگیجمنت داشته و اینکه چقدر آدم از پست آن اینفلوئنسر آمدند از پیج شما دیدن کردند، خیلی دقیق نمی‌توانیم بررسی کنیم فقط می‌توانیم ببینیم که از آن بازه‌ی زمانی انتشار تا مثلا 3 روز بعد چقدر به فالوورهای شما اضافه شده است و همه‌ی این‌ها را بیاییم یک فایل اکسل درست کنیم و بنویسیم.

به‌ دلیل اینکه قرار نیست، این کمپین اول و آخر اینفلوئنسر مارکتینگ شما باشد. شما از این کمپین تجربه کسب می‌کنید و در کمپین‌های بعدی اعمال کنید. پس حتما لازم است که این اطلاعات را داشته باشید و ببینید که کدام اینفلوئنسر توانسته بهتر عمل کند اگر دارید موازی کار می‌کنید و اینکه چقدر برای من آورده داشته است.پست‌اش چقدر دیده شده، کامنت‌ها چقدر کامنت‌های مرتبطی بودند.

نکته‌:

کامنت خیلی نکته‌ مهمی است چون بهترین جایی است که شما می‌توانید ببینید که هیچ چیز غیرواقعی روی آن صورت نگرفته چون کاملا می‌توانید بفهمید کدام کامنت‌ها کامنت‌های Fake هستند و کدام کامنت‌ها کامنت‌های کاربران است و شما وقتی دعوت‌شان می‌کنید می‌فهمید که کدام‌ها آمدند به پیج شما سر زدند و درواقع کدام‌ها پیج شما را فالو کردند.

دوستان عزیز لطفا برای این موارد باید وقت بگذارید تا بتوانید یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خیلی موفق و حرفه‌ای را رقم بزنید.