ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس را یاد بگیرید و آن را رفع کنید. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

حتما تا به امروز برایتان پیش آمده است که به سایتی مراجعه کنید و با خطا در آدرسی دهی یا اصطاحا خطای 404 مواجه شوید. این صفحات بیان کننده این موضوع هستند که آدرسی که در قسمت URL مرورگرتان وارد کرده‌اید، معتبر نیست. معتبر نبودن بدین معنا که ممکن است یا آن صفحه حذف شده است و ریدارکتی(انتقال) صورت نگرفته یا به کلی دامنه سایت تغییر داده شده است و یا مواردی مشابه آن صورت پذیرفته است. البته اگر طراح سایت نیز باشید خطای 404 یکی از رایج‌ترین خطاها در هر سایتی می‌باشد که باید حتما رفع شود.

 

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • تاثیر خطای 404 در اعتبار سایت شما
  • شناسایی خطای ۴۰۴ در سایت شما
  • روش مقابله با خطای 404 در وردپرس

تاثیر خطای 404 در سایت شما

به جرات می‌توان گفت اعتبار کسب و کار اینترنتی شما مهم‌ترین سرمایه شماست. مواجه شدن کاربران با خطای 404 نه تنها باعث آزرده خاطر شدن آنها می‌شود بلکه رضایت آن را نیز از کار با سایت شما بسیار کاهش می‌دهد. از سوی دیگر ربات‌های گوگل بعد از شناسایی صفحات 404 در سایت شما، سرعت ایندکس کردن سایتتان را کمتر می‌کنند و محتوای سایت شما را بی کیفیت قلمداد خواهند کرد. اما موضوع دیگری که خطای 404 برای سایت‌تان ایجاد می‌کند کاهش رتبه و سئو آن می‌باشد که این موضوع برای هر کسب و کار اینترنتی می‌تواند بسیار نگران کننده باشد.

به همین خاطر حتما برای حل خطای ۴۰۴ در وردپرس به راه‌هایی که در ادامه به شما آموزش خواهیم داد، به دقت توجه کنید.

شناسایی خطای ۴۰۴ در سایت شما

ضرورتا هر سایتی برای سنجش محتوای خود و بهبود مداوم سئو سایت، باید در سرچ کنسول گوگل عضویت داشته باشد. پس اگر تا به حال عضو نشده‌اید حتما همین حالا عضو آن شوید. برای راهنمایی درباره چگونگی عضویت و کار با سرچ کنسول به این مقاله سر بزنید. پس از عضویت، مطابق شکل زیر به قسمت “Search Console” رفته و در منوی ” Crawl” وارد زیر منوی ” Crawl Errors” بشوید. در این بخش تمامی خطای های 404 سایت شما قابل مشاهده است. البته خطای 404 در سرچ کنسول با نام Submitted URL not found (404) نیز شناخته می‌شود. در نهایت به کمک روش‌هایی که در ادامه خواهیم گفت می‌توانید آنها را ریدارکت و رفع کنید.

10 4 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

سرچ کنسول

البته ابزار های دیگری مانند bing webmaster tools و Yandex webmaster وجود دارند که می‌توانند به شما در شناسایی صفحات دارای خطای 404 کمک بسیار خوبی کنند.

روش مقابله با خطای 404 در وردپرس

1. بررسی مجدد آدرس صفحه

9 5 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

بررسی مجدد آدرس صفحه

دیده شده است در بسیاری از مواقع برای بازدیدکنندگان سایت، خطای 404 زمانی رخ می‌دهد که کاربر به درستی آدرس صفحه را وارد نکرده‌است و یک یا چند حرف را در قسمت URL جا انداخته یا به اشتباه وارد کرده است. به همین خاطر ابتدا آدرس آن صفحه از سایت را مجددا بررسی کرده و با زدن کلیک F5 بر روی کیبوردتان، صفحه را اصطلاحا Refresh کنید و ببنید آیا مشکل رفع می‌شود یا خیر.

2. تغییر آدرس در هاست

برای اینکار باید به قسمت root هاست خود بروید و در آنجا چند خط کد مانند کد‌های زیر را اضافه کنید. مثلا اگر آدرس صفحه‌ای که دارای خطای 404 است به آدرس hamyarwp.com/PAST می‌باشد را می‌خواهید به hamyarwp.com/NEW تغیر آدرس بدهید می‌توانید کد های زیر را به فایل htaccess اضافه کنید.

11 2 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

این روش یکی از سریع ترین روش ها برای حل خطای ۴۰۴ در وردپرس است.

3. استفاده از افزونه Broken Link Checker

این افزونه تمامی سایت شما را آنالیز کرده و لینک‌های اصطلاحا شکسته و خراب را که دیگر معتبر نیستند را به شما اطلاع می‌دهد و می‌توانید با مراجعه به قسمت تنظیمات این افزونه آن ادرس‌ها را به هر آدرسی که مدنظرتان است، ریدایرکت کنید و رفع خطای 404 در وردپرس را به آسانی انجام دهید.

8 5 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

افزونه Broken Link Checker

برای اطلاعات بیشتر وارد لینک زیر شوید.

4. استفاده از افزونه All 404 Redirect to Homepage

7 5 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

افزونه All 404 Redirect to Homepage

افزونه All 404 Redirect to Homepage یکی از بروزترین افزونه‌ها برای ریدارکت کردن صفحات 404 می‌باشد که بیش از 200000 نصب فعال دارد و برای بهبود سئو سایت شما نیز بسیار مناسب است. شما با نصب و فعالسازی این افزونه می‌توانید ریدایرکت صفحات 404 در وردپرس را در چند حرکت ساده انجام دهید.

5. استفاده از افزونه Custom 404 Pro

6 5 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

افزونه Custom 404 Pro

این افزونه یکی از مناسب‌ترین افزونه‌های رایگان عیب یابی خطای 404 در وردپرس است که برای شما تمامی خطا های 404 سایت‌تان را نمایش می‌دهد و این امکان را برای شما مهیا می‌سازد که آدرس‌های آنها را به صفحات دلخواهی که برای خطای 404 سفارشی سازی کرده‌اید، انتقال دهید. این افزونه تنظیمات بسیار متنوع‌ای دارد اما نحوه کار با آن نسبتا آسان است.

6. استفاده از افزونه Yoast Seo

5 7 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

افزونه Yoast Seo

افزونه Yoast Seo را به جرات می‌توان یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های وردپرسی دانست چراکه این افزونه دارای بیش از 5 میلیون نصب فعال است و به سرعت بروزرسانی می‌شود. این افزونه نه تنها یکی از کارآمدترین راه‌ها برای بهبود سئوی وردپرس هنگام تولید مقالات است بلکه برای حل خطای ۴۰۴ در وردپرس نیز بسیار مناسب است. شما به کمک این افزونه دیگر نیاز به هیچ گونه اضافه کردن کد یا تغییرات خاص دیگری در هاست‌تان خود نخواهید داشت.

عملکرد این افزونه به صورت خودکار است یعنی اگر شما ساختار پیوند یکتای خود را نیز تغییر داده باشید و کاربران و مخاطبان شما به صفحاتی که دارای پیوند یکتای قبلی هستند مراجعه بکنند، خود این افزونه به صورت خودکار با ریدارکت 301، آن صفحات را به صفحه جدید انتقال می‌دهد که این موضوع بسیار جذاب به نظر می‌رسد. البته از سوی دیگر این کار نه تنها باعث سئوی منفی شما نشده بلکه تاثیرات مثبتی نیز برای سئو سایت شما خواهد داشت.

ناگفته نماند که این ویژگی در نسخه پرمیوم و پولی این افزونه فعال است.

7. استفاده از افزونه SEO Redirection Plugin

4 8 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

افزونه SEO Redirection

به کمک این افزونه شما می‌توانید آدرس‌هایی که قدیمی هستند و دیگر در سایت شما وجود ندارند را شناسایی کرده و از بین ببرید. مطابق شکل زیر افزونه SEO Redirection Plugin این امکان را نیز برای شما فراهم می‌کند که آدرس صفحات قدیمی خود را به صفحاتی که دارای آدرس جدید و مناسب هستند منتقل کنید و حل خطای ۴۰۴ در وردپرس را انجام دهید.

3 8 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

ریدایرکت با افزونه SEO Redirection

برای اطلاعات بیشتر وارد لینک زیر شوید.

8. غیر فعال کردن افزونه‌ای که به تازگی نصب شده است!

گاهی اوقات ممکن هیچ صفحه‌ای از سایت شما حذف نشده و آدرسی هم شکسته یا خراب نشده باشد و باز هم خطای 404 در سایت شما وجود داشته باشد. این اتفاق معمولا بعد از نصب یک افزونه در سایت‌تان اتفاق می‌افتد که به خاطر تداخل بین افزونه های فعال شما به وجود می‌آید. برای رفع این مشکل باید ببینید به تازگی چه افزونه‌ای را نصب کرده‌اید و آن را غیر فعال کنید تا این خطا برای شما دیگر پدیدار نشود.

9. بررسی تصاویر حذف شده از سایت

در بعضی از مواقع ممکن است شما سهوا یا عمدا تصاویر صفحات مختلف سایت‌تان را از قسمت رسانه‌ها یا هاست خود حذف کرده باشید، که این کار سبب بروز خطای 404 می‌شود. برای رفع این مشکل باید صفحاتی که خطای 404 دارند را شناسایی کرده و اگر تصاویری آن صفحهات حذف شده است، تصاویر جدید ایجاد کنید.

10. ساخت صفحه اختصاصی 404

2 8 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس

ساخت صفحه اختصاصی 404

رابط کاربری مناسب می‌تواند برای کاربران شما حس خوشایندی ایجاد کند و به خصوص در سال‌های اخیر الگوریتم‌های گوگل نیز به رابط کاربری سایت‌ها بسیار اهمیت می‌دهند. پس شما حتما باید برای صفحات 404 خود، صفحه اختصاصی طراحی کنید. چرا که اگر به هر علتی خطایی رخ داد و آدرس آن صفحه دچار اشکال شد کاربر با یک صفحه اختصاصی که شما برای خطای 404 طراحی کرده‌اید، روبه رو شود. از طرفی دیگر همانطور که اشاره کردیم، گوگل نیز برای سایت‌های که دارای صفحه اختصاصی 404 هستند اعتبار قائل می‌شود و نسبت به زمانی که هیچ گونه طراحی برای این صفحات انجام نداده‌اید، برای شما سئوی سایت شما تاثیر مثبتی در نظر می‌گیرد.

11. تولید محتوای با کیفیت و منحصر به فرد

Soft404 نام خطایی است که گوگل برای سایت‌هایی که دارای محتوای کپی برداری شده و کوتاه (مقالاتی کمتر از 300 کلمه) هستند، اطلاق می‌کند. پس حتما سعی کنید تولید محتوای با کیفیت و منحصر به فرد داشته باشید. تولید محتوای با کیفیت را به جرات می‌توان بهترین استراتژی برای افزایش رتبه هر سایتی دانست و به عبارتی دیگر رعایت آن از دو جنبه می‌تواند به کسب و کار‌تان کمک بسیار خوبی نماید. اول اینکه شما با تولید محتوای مناسب می‌توانید سئو سایت خود را بهبود ببخشید و گوگل اعتبار بیشتری به سایت بدهد و دوم هم اینکه از مواجه شدن با خطای Soft404 گوگل نیز در امان خواهید بود.

12. عدم تغییر پیوند‌های یکتا سایت

یکی از روش های مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس عدم تغییر پیوند‌های یکتا سایت است. بعد از گذشت چندین سال از فعالیت سایت شما، صفحات زیادی متشکل از مقالات، محصولات و … ایجاد می‌شود. حال اگر شما مسیر آدرس دهی این صفحات را تغییر دهید سبب بیشتر شدن خطای 404 و کاهش سئو سایت‌تان خواهید شد. پس سعی کنید از یک نوع پیوند یکتا برای سایت خود استفاده کنید و کمتر آن را تغییر دهید. بهترین نوع پیوند یکتا به صورت “نام نوشته” است. که تجربه نشان داده است می‌تواند بر روی سئو سایت شما بسیار موثر باشد.

13. استفاده از افزونه 301to 404

1 9 نکات و روش مقابله با خطای ۴۰۴ در وردپرس خطای 404 در وردپرس
افزونه 404 to 301

این افزونه برای ریدایرکت کردن صفحات دارای خطای 404 بسیار مناسب بوده و در حل خطای ۴۰۴ در وردپرس به شما کمک می‌کند. با نصب و فعالسازی افزونه 404 to 301 می‌توانید از تنظیمات شخصی سازی شده برای صفحات 404 خود استفاده کنید و آنها را به هر صفحه‌ای که تمایل دارید انتقال دهید.

حل خطای ۴۰۴ در وردپرس

همانطور که می‌دانید مهم‌ترین سرمایه هر سایتی کاربران و مخاطبان آن سایت است. شما باید به مخاطب خود و تجربه کاربری آنها از سایت شما احترام بگذارید. وجود صفحات دارای خطای 404 اصلا نمی‌تواند موضوع خوشایندی برای کاربرانتان باشد و شما حتما باید در جهت حل آن گام بردارید. از سوی دیگر وجود خطاهای 404 سبب می‌شود که گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت کم کیفیت و کم اعتبار قدم داد کند که این موضوع به صورت مستقیم سبب خراب شدن سئو سایت شما می‌شود. به همین خاطر حتما به شما توصیه می‌کنیم نکاتی را در این مقاله برای حل خطای ۴۰۴ در وردپرس به شما آموزش داده شده است را با دقت مطالعه کرده و رعایت کنید.

ارائه خدمات یا محصولات با کیفیت در سایتی که به خوبی اداره می‌شود و دارای کمترین خطای 404 می‌باشد، خود عاملی برای بهبود سایت شما بوده و سبب رشد کسب و کارتان می‌شود.

در صورت بروز هر گونه سوال می‌توانید آن را از بخش دیدگاه‌ها بپرسید. همچنین اگر محتوای امروز برایتان مفید بود، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.