دامنه یا دامین اسمی است که کاربران را به وب‌سایت شما منتقل می‌کند. نام دامنه سایت شما، مثل عنوانی است که سردر یک فروشگاه می‌بینید. پس انتخاب یک دامنه خوب، امری مهم و حتی دشوار است. بنابراین، توصیه می‌کنم قبل از انتخاب نام و ثبت دامنه وب‌سایتتان، به نکاتی که در این مقاله به آنها می‌پردازم توجه کنید:

انتخاب نام دامنه مناسب، با موفقیت وبسایت شما ارتباط مستقیم دارد. اگر این انتخاب اشتباه انجام شود، ممکن است نام برند شما آسیب‌پذیر شود و رتبه شما در نتایج گوگل کاهش پیدا کند؛ به همین دلیل است که انتخاب نام دامنه در آغاز امر بسیار مهمی تلقی می‌شود. در شروع کار ممکن است کمی سخت باشد که نام تجاری خود را با نام دامنه یکی کنید، ولی نگران نباشید، ما به شما کمک می‌کنیم که عمل انتخاب دامنه استاندراد را به خوبی انجام دهید. با ما در ادامه همراه باشید.

انتخاب نام دامنه

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • چگونه انتخاب نام دامنه را بدرستی انجام دهیم؟
  • مواردی که در هنگام انتخاب نام دامنه باید رعایت کنید!
  • استفاده از سرویس NameMesh برای انتخاب دامنه

چگونه انتخاب نام دامنه را بدرستی انجام دهیم؟

در هنگام شروع یک کسب‌و‌کار به صورت اینترنتی، یکی از مهم‌ترین موارد برای رشد و موفقیت شما انتخاب کردن نام دامنه مناسب برای کسب‌وکار می‌باشد. برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید باید یک‌سری موارد را در هنگام انتخاب نام دامنه لحاظ کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید.

مواردی که در هنگام انتخاب نام دامنه باید رعایت کنید!

1. تایپ دامنه باید راحت باشد.

نام دامنه باید به صورتی باشد که تایپ آن توسط کاربر با مشکل مواجه نشود و تا حد ممکن کوتاه باشد و براحتی در ذهن آنها حک شود. به عنوان مثال یکسری کلمات فارسی اگر به انگیلیسی تایپ شود، به چند شکل مختلف نوشته می‌شود؛ مثلا کلمه “گوشی” را به شکل‌های gushi، goushi، gooshi می‌توان نوشت.

دقت داشته باشید که حتما دامنه شما تا حد امکان کوتاه باشد، چون همین کوتاه بودن باعث می‌شود راحت‌تر در ذهن مخاطب حک شود و از همه مهم‌‍‌تر تایپ راحت‌تری هم داشته باشد. به عنوان مثال اگر آدرس آکادمی بارانش baraneshdars.com بود، به این راحتی در ذهن کاربران عزیز جای نمی‌گرفت.

easy type1 baranesh 768x768 1 انتخاب دامنه استاندارد برای وبسایت | چگونه یک نام دامنه (دامین) خوب و مناسب انتخاب کنیم؟ دامنه وردپرس،دامنه سایت،دومین،دامنه،انتخاب و ثبت دامنه

تایپ آسان دامنه

2. دامنه سایت باید کوتاه باشد

اگر نام دامنه شما طولانی و پیچیده باشد، مطمئناً کاربران در هنگام وارد کردن آن در مرورگر خود با مشکل مواجه می شوند. تا جایی که امکان دارد دامنه خود را کوتاه کنید. دامنه های کوتاه نه تنها به راحتی قابل نوشتن هستند، بلکه به خوبی در یاد کاربران می مانند.

3. در نام دامنه از کلمه کلیدی استفاده شود.

استفاده از کلمه کلیدی که مربوط به کسب‌وکار شماست در نام دامنه استفاده کنید، چون این کار کاربران براحتی از زمینه کاری شما مطلع خواهند شد و همچنین در بالارفتن رتبه گوگل نقش بسزایی خواهد داشت. به عنوان مثال “بارانش نیوز” که کلمه کلیدی “نیوزرا در نام دامنه خود به صورت “news” استفاده کرده است و به صورت baraneshnews ثبت شده است. امروزه چون دامنه‌های زیادی با کلمه کلیدی به ثبت رسیدند، شما باید خلاقیت به خرج بدید و دامنه مناسب را ثبت کنید.

4. از نام منطقه هدف در انتخاب نام دامنه استفاده شود.

اگر کسب‌وکار شما به یک منطقه خاصی مربوط می‌شود، می‌توانید نام آن منطقه را در دامنه خود استفاده کنید تا کاربران آن منطقه بهتر بتوانند شما بشناسند و از سرویس‌های شما بهره ببرند.

فرض کنید که شما شرکت فرهنگی هنری در تهران تاسیس کرده‌اید، شما به این دلیل که شرکت شما به مردم تهران خدمت‌رسانی می‌کند، می‌توانید از نام تهران در اسم دامنه خود استفاده کنید که مردم تهران مطلع شوند که وبسایت شما به آن ها خدمت‌رسانی می‌کند، برای مثال tehranart.com

5. از اعداد و خطوط در نام دامنه استفاده نکنید.

استفاده از اعداد و خطور در نام دامنه ممکن است کاربران را گمراه کند. به عنوان مثال آدرس وبسایت شما به صورت example279.com باشد، شما بعدها از افراد می‌خواهید وارد سایت شوند و اگر کاربران عدد 279 را فراموش کنند یا به جای آن 289 وارد کنند، به سایت شما نمی‌رسند.

number on domain baranesh انتخاب دامنه استاندارد برای وبسایت | چگونه یک نام دامنه (دامین) خوب و مناسب انتخاب کنیم؟ دامنه وردپرس،دامنه سایت،دومین،دامنه،انتخاب و ثبت دامنه

عدم استفاده از اعداد در نام دامنه

6. اسم منحصر به فرد انتخاب کنید.

استفاده از یک اسم منحصربه فرد به شما کمک می‌کند که نام دامنه شما خیلی راحت در ذهن کاربران جای بگیرد، البته این بدین معنی نیست که شما اصلا از اسم‌هایی که بسیار عمومی شدند استفاده نکنید. استفاده از اسم منحصربه‌فرد به شما در برندسازی بسیار کمک می‌کند.

7. راجب نام دامنه انتخابی تحقیق کنید.

قبل از اینکه دامنه خود را ثبت کنید حتما در مورد نام انتخابی تحقیق کنید. شاید با خود بگویید این کار چه لزومی دارد؟ شما به این دلیل باید برای انتخاب نام دامنه، تحقیق انجام دهید که، به این نام کسب‌وکاری قبلا ایجاد نشده باشد و یا اینکه شباهتی با نام کسب‌وکارهای دیگر نداشته باشد.

اگر اسم سایت شما مشابه سایت دیگر باشد باعث سردرگمی کاربران می‌شود که این خود بسیار خطرناک است و ممکن است باعث کاهش ترافیک شما شود.

8. پسوند مناسبی برای دامنه خود انتخاب کنید.

در هنگام انتخاب پسوند برای دامنه دقت داشته باشید که پسوند انتخابی شما مطابق با نوع کسب‌وکار شما باشد. به عنوان مثال برای وبسایت فروشگاهی پسوند .Org نباید انتخاب شود.

مفهوم چند نمونه از معروف‌ترین پسوندها را در پایین برای شما شرح می‌دهیم:

  • پسوند com. : این پسوند مخفف commercial است و از رایج‌ترین نوع پسوندهاست، اکثرا بعد از طراحی وبسایت خود از این پسوند برای آدرس وبسایت خود استفاده می‌کنند، دامنه com. برای تمامی اشخاص‌ حقیقی و حقوقی قابل ثبت کردن است.
  • پسوند co. : این پسوند بیش‌تر برای شرکت‌ها و سایت‌های تجاری در نظر گرفته می‌شود.
  • پسوند info. : این پسوند مخفف information به معنی اطلاعات است، از پسوند info بیش‌تر برای سایت‌های اطلاع‌رسانی عمومی استفاده می‌شود.
  • پسوند net. : این پسوند مخفف network به معنی شبکه است، از پسوند net. بیش‌تر برای سایت‌هایی که در حوزه شبکه فعالیت دارند و یا خود یک شبکه اجتماعی هستند، استفاده می‌شود، اما هر کسی می‌تواند از دامنه net. استفاده کند.
  • پسوند org. : این پسوند مخفف organization است، بیش‌تر سازمان‌ها و ارگان‌های غیر‌دولتی از این پسوند استفاده می‌کنند، اما هر کسی می‌تواند از این دامنه استفاده کند.
  • پسوند biz. : این پسوند مخفف business است، این پسوند استفاده تجاری دارد و بیش‌تر سایت‌هایی که در حوزه تجارت فعالیت می‌کنند از نوع پسوند استفاده می‌کنند، مانند سایت‌های تجارت ‌الکترونیک.
  • پسوند ir. : این پسوند مخفف iran است، ir. و تمام زیر مجموعه‌هایش متعلق به کشور ایران است.

نکته: درست است که استفاده از پسوند .ir مانند .com مرسوم نیست. اما اگر فعالیت تجاری شما محدود به ایران است، استفاده از این پسوند می تواند برای جستجوهای گوگل مرتبط با ایران و زبان فارسی موثر باشد و رتبه سایت شما را افزایش دهد.

نکته مهم‌تر: اگر فکر می‌کنید که ممکن است روزی از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده کنید، در نظر داشته باشید که دامنه ir. تحریم است و برای این نوع تبلیغات نمی‌توانید از آن استفاده کنید. راه‌حل این است که در کنار پسوند ir. پسوند دیگری مثل com. نیز برای نام دامنه‌تان تهیه کنید.

Choose the right extension for your domain baranesh انتخاب دامنه استاندارد برای وبسایت | چگونه یک نام دامنه (دامین) خوب و مناسب انتخاب کنیم؟ دامنه وردپرس،دامنه سایت،دومین،دامنه،انتخاب و ثبت دامنه

انتخاب نوع پسوند دامنه

9. بی‌درنگ نام دامنه خود را ثبت کنید.

هر روزه در سرار دنیا هزاران دامنه در سراسر دنیا به ثبت می‌رسد و حتی بعضی اشخاص هستند که از این راه کسب درآمد می‌کنند؛ به همین دلیل اگر دامنه‌ای به ذهن شما رسید که برای شما مناسب بود، سریعا آن را ثبت کنید. در ایران شرکت‌های مختلفی برای ثبت دامنه‌ها وجود دارد که شما به انتخاب خود می‌تواند از آنها برای ثبت دامنه استفاده نمایید.

10. تمدید دامنه

به عنوان آخرین نکته، موعد تمدید دامنه وب‌سایتتان را فراموش نکنید! البته شرکت‌های معتبر ثبت دامنه، یک یا دوماه قبل از موعد اتمام اشتراکتان این موضوع را به شما اطلاع می‌دهند. اشتراک‌های نام دامین معمولاً یک تا ده ساله هستند. اگر برایتان مقدور است یک اشتراک طولانی تهیه کنید و مهم‌تر از آن، با یک شرکت معتبر کار کنید.

استفاده از سرویس NameMesh برای انتخاب دامنه

وبسایت NameMesh به شما کمک می‌کند که دامنه مورد نظر خود را راحت‌تر انتخاب کنید. به این صورت که شما کلماتی که دوست دارید در دامنه خود استفاده کنید را در کادر جستوجو وارد می‌کنید و سپس بر روی دکمه Generate کلیک می‌کنید. سپس این وبسایت برطبق دسته‌بندی هایی که دارد (مانند Seo ، New ، Shorte و…)، دامنه‌های بسیار زیادی که هنوز ثبت نشدند برای شما نمایش می‌دهد که می‌توانید از می‌توانید از میان آنها انتخاب انجام بدید و دامنه مورد نظر خود را ثبت کنید.

use namemesh baranesh انتخاب دامنه استاندارد برای وبسایت | چگونه یک نام دامنه (دامین) خوب و مناسب انتخاب کنیم؟ دامنه وردپرس،دامنه سایت،دومین،دامنه،انتخاب و ثبت دامنه

وبسایت NameMesh

انتخاب بهترین دامنه برای شروع

انتخاب یک نام دامنه خوب مهم است. زیرا نشان‌دهنده‌ی هویت سایت شما hست و تاثیر مستقیمی در ماندگاری نام برندتان در ذهن کاربران دارد. نکاتی که باید در انتخاب دامنه درنظربگیرید، به طور خلاصه با هم مرور می‌کنیم:

  • نوشتن و تلفظ نام دامنه باید آسان باشد
  • نام دامنه بهتر است کوتاه باشد
  • در آن از کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیتتان استفاده کنید.
  • بسته به نواع خدمات وب‌سایتتان، می‌توانید هدفگیری جغرافیایی داشته باشید.
  • در نام دامنه خود بهتر است از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید.
  • یک نام زیبا برای دامنه‌تان انتخاب کنید تا کاربران به راحتی آن را به خاطر بسپرند.
  • تحقیق کنید که نام انتخابی شما در انحصار شخص یا شرکت دیگری نباشد؛ بررسی کنید که تشابه اسمی وجود نداشته باشد.
  • از پسوند مناسب استفاده کنید.
  • اشکال نوشتاری مختلف نام دامنه‌تان را در صورت امکان خریداری کنید.
  • حواستان به تمدید نام دامنه‌تان باشد.

زمانی که شما قصد دارید کسب‌وکار اینترنتی خود را شروع کنید، نیاز دارید نام دامنه برای آن انتخاب کنید. شما باید در انتخاب دامنه استاندارد بسیار دقت داشته باشید و قوانین انتخاب دامنه را در آن لحاظ کنید. اگر قانون دیگری برای نام دامنه در ذهن خود دارید حتما در قسمت دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.