امروز می‌خواهیم آموزش نصب وردپرس روی هاست سی‌پنل را به شما آموزش دهیم. کم کم باید سایتمان را به محیط واقعی ببریم و به نصب وردپرس روی هاست بپردازیم تا در معرض دید کاربران قرار گیرد. برای این منظور باید با لوکال هاست خداحافظی کنیم و به سراغ سرویس‌های ارائه هاست برویم. وردپرس با هاست لینوکس سازگاری بیشتری دارد که به دو صورت Cpanel و Direct admin موجود است.

برای این منظور برخی از هاستینگ‌ها سرویسی را با عنوان هاست وردپرس دارند که گزینه جالبی است. این هاست کاملا با وردپرس سازگار شده و حتی با یک کلیک می‌توان آخرین نسخه وردپرس را بر روی آن نصب کرد. اگر چنین هاستی را تهیه کنید کارتان راحت‌تر است اما اگر نشد هاست معمولی با پنل مدیریت سی‌پنل بهترین گزینه برای نصب و راه اندازی وردپرس است.

یکی از ابتدایی‌ترین و مهمترین گام‌های طراحی سایت با وردپرس نصب وردپرس روی هاست می‌باشد که باید به دقت صورت پذیرد. هاست سی پنل یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی تحت وب است که امروزه توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. ما در این مقاله از همیاروردپرس قصد داریم نصب وردپرس روی Cpanel را به شما آموزش دهیم تا به بهترین شکل بتوانید راه اندازی وردپرس روی سی پنل را انجام دهید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

نصب وردپرس روی Cpanel

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • دانلود آخرین نسخه وردپرس
  • بارگذاری فایل‌های وردپرس بر روی هاست سی پنل
  • ساخت پایگاه داده (دیتابیس)
  • انجام پیکربندی‌های مربوط به راه اندازی وردپرس روی سی پنل

نصب وردپرس

بهتر است قبل از ورود به مبحث اصلی، به پیش‌نیازها و جزئیات بپردازیم. ما می‌خواهیم یک سایت را در محیط اصلی یا در اینترنت راه‌اندازی کنیم و از دنیای تستی خارج شویم. برای این منظور اول سرویس هاست خود را انتخاب کرده، سپس شروع به انجام عملیات می‌کنیم. قدم‌هایی که باید در این راستا برداشته شود به صورت زیر است:

  • خرید هاست مناسب و ترجیحا لینوکسی از شرکتی معتبر و دارای پشتیبانی
  • ثبت دامنه موردنظر برای سایت
  • ست کردن دامنه با هاست
  • استفاده از اطلاعات ورود به هاست یا اطلاعات اطلاعات FTP (چنانچه سرویس‌دهنده به شما این اطلاعات را نداد می‌توانید در پنل هاست خودتان آن را ایجاد کنید)
  • دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی
  • شروع فرآیند نصب و راه‌اندازی وردپرس

حال به سراغ شرح آموزش نصب وردپرس روی Cpanel می‌رویم.

آموزش نصب وردپرس

برای نصب وردپرس روی Cpanel ابتدا بایدآخرین نسخه وردپرس را دریافت کنید که معمولا از مخزن امکان‌پذیر است. نکته جالب اینجاست که قبلا ما باید نسخه فارسی وردپرس را نصب می‌کردیم و حتما باید منتظر می‌ماندیم تا وردپرس فارسی آن را ارائه دهد تا بتوان دریافت کرد. اما در حال حاضر هیچ نیازی به صبر کردن و حتی دریافت نسخه فارسی نیست. همان نسخه اصلی را دریافت می‌کنیم و در هنگام نصب زبان مورد نظر را فارسی انتخاب می‌کنیم. وردپرس خود از بیشتر زبان‌های دنیا پشتیبانی می‌کند.

پس از دریافت آخرین نگارش وردپرس، وارد سی پنل شوید. این وارد شدن می‌تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم (از طریق FTP) باشد.

بارگذاری فایل فشرده وردپرس

در مرحله اول باید مطابق شکل زیر وارد پوشه فایل‌های خود روی هاست شوید.

asda آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

ورود به بخش file manager

وقتی بر روی File Manager کلیک کنید وارد صفحه‌ای می‌شوید که در قسمت سمت چپ آن مشابه شکل زیر پوشه public_html را مشاهده می‌کنید.

asdad آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

ورود به بخش public_html

پوشه pubilc_html ریشه هاست شماست و شما باید در همین پوشه فایل‌های وردپرس خود را قرار داده و آن را نصب کنید.

برای قرار گرفتن فایل‌های وردپرس در پوشه public_html و در نهایت برای نصب وردپرس باید مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload استفاده کنیم.

ada آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

انتخاب گزینه upload برای بارگذاری فایل‌ها

پس از آپلود شدن فایل فشرده وردپرس باید بر روی پوشه زیپ آن راست کلیک کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید تا پوشه وردپرس را از زیپ خارج کنید.

fafas آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

خارج کردن از حالت فشرده

مطابق شکل زیر وقتی نسخه وردپرس را extract می‌کنیم می‌توانید فایل زیپ آن را از داخل سی‌پنل خود پاک کنید. اگر سعی کنید همیشه فضای هاست را منظم نگه دارید به سرعت سایت کمک بزرگی می‌کنید.

afaf آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

حذف فایل فشرده موجود در روت هاست

سپس بر روی پوشه آبی رنگ wordpress در شکل بالا کلیک می‌کنیم تا تمام فایل‌های موجود را از درون پوشه وردپرس به بخش public_html انتقال دهیم. چرا؟

اگر می‌خواهید سایت شما با زدن آدرس دامنه نمایش داده شود باید تمامی فایل‌های اصلی وردپرس در public_html یا روت قرار گیرد در غیر اینصورت باید انتهای آدرس اصلی wordpress/ را نیز وارد کنید که این کار بی معنی‌ است.

انتقال فایل‌ها به public_html

همان‌طور که در شکل زیر می‌بیند برای انتقال تمام فایل‌های وردپرس، همه موارد را انتخاب کرده (با گزینه select all) و با کلیک بر روی آن‌ها گزینه Move را انتخاب کنید.

wdqwd آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

انتقال تمامی فایل‌های وردپرس به روت اصلی

وقتی در شکل بالا گزینه “Move” را انتخاب می‌کنیم مطابق شکل زیر پنجره‌ای باز می‌شود که در این پنجره، مسیر فعلی تمام فایل‌های وردپرس به صورت public_html/wordpress/ مشخص شده است و شما باید کلمه wordpress را از مسیر مشخص شده در شکل پاک کنید و فایل‌ها را به پوشه public_html برای نصب وردپرس روی Cpanel انتقال دهید.

dwdqw آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

حذف کلمه wordpress از انتهای آدرس

ساخت پایگاه داده

تا اینجا موقعیت اولیه وردپرس را مشخص کرده و آن را شاخه اصلی جای دادیم. حال نوبت به آن می‌رسد که پایگاه داده را تنظیم کنیم. می‌دانید که بدون اتصالات پایگاه داده نمی‌توانید وبسایت خود را راه‌اندازی کنید. چرا؟ چون سایت شما قرار است اطلاعاتی را در دل خود داشته باشد و این اطلاعات همگی بصورت جدول‌های مشخصی در پایگاه داده جمع می‌شوند. برای این منظور در پنل هاست بر روی گزینه MySQL database کلیک کنید:

sdd آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

به بخش ساخت پایگاه داده بروید

با کلیک بر روی لینک Database® MysQl که در شکل بالا مشخص شده است وارد صفحه‌ای مطابق شکل زیر می‌شویم که باید برای نصب وردپرس روی هاست Cpanel دیتابیس ایجاد کنیم.

ffqwfq آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

ورود یه نام برای پایگاه داده

برای پایگاه داده خود باید نامی را در نظر بگیرید و در این بخش وارد کنید، سپس بر روی دکمه آبی رنگ Create database کلیک کنید. حال کمی اسکرول می‌کنیم تا به بخش MySQL User برسیم.

asfasf آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

وارد کردن اطلاعات نام پایگاه داده

در اینجا نیز باید برای پایگاه داده خود نام کاربری و پسورد بسازید. این مراحل را در نصب وردپرس روی لوکال هاست هم انجام می‌دادیم با این تفاوت که در لوکال تنها یک نام پایگاه داده کافی است. پس از آن بر روی Create User کلیک کنید. حال کمی اسکرول کنید و در بخش Add User database بر روی دکمه Add کلیک کنید تا همه موارد اضافه شوند.

وارد کردن آدرس سایت در مرورگر

حال برای نصب وردپرس روی Cpanel باید آدرس سایت خود را در مروگر وارد کنید. در صورتی که تمام مراحل فوق را به درستی انجام داده باشید هنگام وارد کردن آدرس سایت خود در مرورگر با صفحه‌ای مطابق شکل زیر مواجه می شوید.

dsSDV4 آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

شروع نصب وردپرس

سپس پس از عبور از صفحه بالا وارد صفحه‌ای مطابق شکل زیر می‌شوید که قرار است اطلاعاتی را در آن وارد کنید…

asasf آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

ورود اطلاعات مورد نیاز برای نصب وردپرس

سپس با زدن دکمه “فرستادن ” وارد صفحه‌ای مطابق شکل زیر به شما نشان داده می‌شود.

wege آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

اجرای نصب وردپرس روی سی پنل

با زدن دکمه “اجرای نصب” وارد صفحه‌ای مطابق شکل زیر می‌شوید که باید در آن نام کاربری و پسورد ورود به سیستم وردپرس را مشخص کنید تا نصب وردپرس روی Cpanelانجام شود.

fqqwfq آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

وارد کردن اطلاعات نام سایت و رمز عبور

پس از فشردن دکمه ” راه‌اندازی وردپرس” نصب وردپرس روی Cpanel به طور تمام و کامل انجام می‌شود و شما می‌توانید با استفاده از نام کاربری و پسوردی که در مرحله قبل تعریف کردید وارد سیستم وردپرس خود شوید.

asfasf آموزش نصب وردپرس روی Cpanel آموزش نصب و راه اندازی وردپرس، مدرسه وردپرس, نصب وردپرس

وارد کردن اطلاعات ورود به سایت

جمع بندی

مراحل نصب وردپرس روی Cpanel مانند نصب وردپرس روی لوکال هاست نیست. در هاست شما باید مراحلی را طی کنید تا سایتتان ساخته شود. البته این حرف ما به این منظور نیست که این عملیات دشوار است ولی برای اینکه مراحل متفاوتی را باید طی کنید، به شما می‌گوییم که حتما این آموزش را مشاهده کنید.

نکته مهمی که در اینجا باید حتما به شما یادآور شویم این است که در حال حاضر هاست لینوکسی به صورت دایرکت ادمین موجود است و سی‌پنل در ایران کمتر مشاهده می‌شود. ولی بعضی شرکت‌ها سرویس سی‌پنل نیز ارائه می‌دهند، به همین منظور بهتر است آموزش کار با آن را بیاموزید.

هر گونه نظری دارید خوشحال می‌شویم از بخش دیدگاه‌ها با ما درمیان بگذارید.